V Snine začnú s výstavbou nového cintorína

18.09.2007 Snina

Snina 18. septembra (TASR) - S výstavbou nového cintorína s celkovými nákladmi zhruba 38 miliónov korún začnú v Snine v nadchádzajúcich jesenných mesiacoch.
Potreba vzniku nového pietneho miesta v lokalite Pod Sirkáňom úzko súvisí s výstavbou vodárenskej nádrže Starina, vďaka ktorej bolo v minulosti asanovaných sedem obcí. Zhruba 95 percent týchto obyvateľov pohltilo mesto Snina. Dnes sa to odzrkadľuje na terajšom miestnom cintoríne, ktorého kapacita je takmer naplnená. "Preto som sa obrátil so žiadosťou na Vodohospodársky podnik v Banskej Štiavnici, ktorý je dnes vlastník vodárenskej nádrže Starina, ale aj na Predstavenstvo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, aby nám pomohli s touto investíciou, " uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. V prípade, že sa spomínané inštitúcie s mestom nedohodnú, sninská samospráva bude musieť financovať realizáciu zámeru z vlastných zdrojov. Podľa Milovčíka ide o náročnú investíciu, ktorá do značnej miery zaťaží mestský rozpočet.
Sninská samospráva počíta v prvej etape s výstavbou nového domu smútku a s nevyhnutnými inžinierskymi sieťami, komunikáciami a parkoviskami. Tie budú súčasťou druhej etapy výstavby nového pietneho miesta. Nový cintorín by mal vzniknúť asi tri kilometre od terajšieho miesta odpočinku v Snine.
 

Vyberte región